Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Вијести из парохија

 

Васкрс у парохији пожарничкој

Празник Васкрсење Христово, свечано и радосно прослављен је по први пут у новообновљеном храму Вазнесења Господњег у Пожарници.


Прослава Васкрса у Катедралном храму у Тузли

Припремајући се за Празник над Празницима ,Васкрсење Христово,у Катедралном храму Успења Пресвете Богородице у Тузли,служено је Јутрење Великога Петка са читањем дванаест страсних Јевађеља која говоре о страдању Христовом.


Прослава Светог Саве у Пожарници, 27.1.2017.г.

Служењем свете Литургије и славским обредом прослављен је Св. Сава, Архиепископ, учитељ и просветитељ српски. Кума данашње славе је Милка Чекетић из Пожарнице, а за следећу годину за кумовање јавио се Милан Тракиловић из Пожарнице. Ученици вјеронауке припремили су рецитације у част Св. Саве, а за њихов труд награђени су светосавским пакетићима. Кума данашње славе припремила је славску трпезу љубави.


Прослава Светог Саве у Црном Блату

У недељу по Богојављењу, у храму посвећеном икони Пресвете Богородице Тројеручице у Црном Блату ,прослављен је празник Св.Саве. Свечаност је почела служењем св.Литургије коју је служио протојереј-ставрофор Милан Топић. Благословено је славско жито и пререзан славски колач са кумом данашње славе Невенком Лукић из Црног Блата.За кумовање за следећу годину јавио се Дејан –Саво Божић из Црног Блата. Малобројни ученици вјеронауке из овог села припремили су рецитације у част српског просветитеља и учитеља Св.Саву.За њихов труд награђени су светосавским пакетићима. Кума славе припремила је славску трпезу за све присутне вјернике.


Богојављење у Пожарници

Празник Богојављење свечано је прослављен у обновљеном храму Вазнесења Господњег у Пожарници.Служена је света Литургија коју је служио протојереј-ставрофор Милан Топић,парох тузлански и пожарнички а у наставку је извршено велико водоосвећење. Вјерници су благословени освећеном богојављенском водицом коју су захватали и носили својим домовима на освећење.


Бадње вече и Божић у пожарничкој и тузланским парохијама

Бадње вече прослављено је у свим храмовима служењем вечерњег богослужења,благосиљањем и налагањем Бадњака на ватру.


Митровдан у Пожарници

Данас, 08.новембар 2016.године,празник св. великомученика Димитрија - Митровдан, свечано је прослављен у обновљеном храму Вазнесења Господњег у Пожарници. Митровдан је преслава овог светог храма. Служена је св. Литургија, благословено славско жито и пререзан славски колач са кумом данашње славе Мићом Стојановићем из Ковачице. Кум за следећу годину је Ацо Бошњаковић из Колимера.


Преслава храма у Црном Блату

Данас у недељу по Томиндану,23.октобра 2016.године,храм иконе Пресвете Богородице Тројеручице у Црном Блату прославио је своју преславу.Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Милан Топић,парох тузлански.Извршен је избор кума за следећу годину,јавила се Ђука Гајић из Црног Блата,освештана је славска водица,благословено славско жито и пререзан славски колач са кумом данашње славе Драгицом Илић из Црног Блата.Кума је са својом породицо припремила славску трпезу љубави.Св.Литургији присуствовао је протојереј-ставрофор Сретен Митровић ,пензионисани парох из Зајечара.


ЦРКВЕНО - НАРОДНИ САБОР У ПОДГАЈЕВИМА

На празник светог великомученика Пантелејмона,09.августа 2016.године у Подгајевима одржан је црквено-народни Сабор.


Освештан обновљени Храм Вазнесења Господњег у Пожарници

Благодарећи Светој Тројици - Оцу, Сину и Светоме Духу, на празник Св. пророка Илије 2. августа 2016. године, освештан је обновљени Храм Вазнесења Господњег у Пожарници.


П О З И В Н И Ц А

Поштовани, У име Црквене општине Пожарница и Завичајног удружења Тузлака у Бијељини позивамо Вас на „ИЛИНДАНСКИ САБОР ТУЗЛАКА У ПОЖАРНИЦИ“