Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Вијести из намјесништва

 

Завршен први Светосавски омладински камп на Озрену

Завршном свечаношћу, додјелом диплома, пригодних поклона и спуштањем заставе кампа завршен је рад Светосавског омладинског кампа на Озрену који се у обновљеном објекту конаку краља Драгутина одржао од 18. до 27. јула 2015. године.


Свечано отварање и освећење Светосавског кампа на Озрену

У суботу 18. јула 2015. године у поподневним часовима Преосвећени Владика Хризостом стигао је у Светониколајевску обитељ на Озрену а поводом освећења новообновљеног објекта за Светосавски омладински камп. Уз присуство свештенства, дјеце-полазника кампа, пријатеља манастира и донатора.


Празник Цвијети прослављен у Лопарама

Слика храма у Лопарама подсјећала је и ове године, о празнику Цвијети, на слику Јерусалима приликом спасоносног уласка Господа нашег Исуса Христа у тај древни град.


Крсна слава Борачке организације Републике Српске – Митровдан обиљежена у Лопарама

Крсна слава Борачке организације Републике Српске- Свети великомученик Димитрије солунски, свечано је обиљежена и у Лопарама, низом активности и манифестација. Светковање је почело културно – умјетничким програмом и свечаном академијом која је била организована уочи самог празника Митровдана у лопарском Центру за културу и информисање.


Помоћ Мисијског фонда Епархије зворничко - тузланске становништву општине Лопаре

29.10 2014. године Мисијски фонд Епархије зворничко - тузланске уручио је новчана средства за 22 породице пострадале од клизишта и поплава током маја и августа мјесеца 2014. године. Новчана средства су уручили представници Мисијског фонда уз присуство свештеника тобутске и прибојске парохије и архијерејског намјесника Стеве Јовића, те начелника Општине. Новац је подијељен према списку локалних парохија на подручју општине Лопаре у износу од по 1000 КМ за свако домаћинство.


Обиљежено стотину година Храма Успења Пресвете Богородице у Шпионици

Дана 5. октобра 2014. године у 17. Недјељу по Духовима и на дан успомене Светог свештеномученика Фоке и Светог пророка Јоне, служењем Свете архијерејске литургије настављено је синоћ свечано започето обиљежавање 100. годишњице Храма Успенија Пресвете Богородице у Шпиноници, општина Сребреник, Архијерејско намјесништво тузланско.


Велики црквено - народни сабор на Озрену

Пред празник Успења Пресвете Богородице (Велика Госпојина) око 15.000 вјерника са Озрена, из дијаспоре, Србије, Добоја и других крајева окупио се око манастира Светог Николе на Озрену на највећем црквено-народном сабору овог краја.


У Лукавици на Мајевици освећена новоподигнута црква

Село Лукавица на Мајевици у данашњој општини Челић у Федерацији БиХ (до рата 1992-1995 припадало је општини Лопаре) имало је у недјељу 27. јула 2014. године велику духовну и историјску радост.


Освећен споменик пострадалим борцима пиперске парохије у Пиперима

21. јула 2014. године у Пиперима, на поносној Мајевици, тамо где је током 1992-95 грмило од оружја и оруђа, гдје је непријатељ српског народа кидисао да заузме важна упоришта на Мајевици, освећен је споменик пострадалим борцима у отаџбинском рату 1992-95 године из пиперске парохије - села: Пипери, Лукавица, Миладићи, Висори, Брусница, Вакуф.


Освећен споменик пострадалим борцима Лабуцке

Данас, 20 јула 2014. године, на Заједницама-Лабуцка, на поносној Мајевици, недалеко од чувене Бусије, парохија тобутска, освећен је споменик пострадалим борцима Лабуцке у отаџбинском рату 1992-95 године.


Стогодишњица храма Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу

Већ је у народу чувен Петровдански сабор у мајевичком селу Мачковац, али ове године он је био нарочито свечан и торжествен.