Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Вијести из православља

 

Заседање Централног одбора Светског савета цркава

У Екуменском центру у Женеви, 2. јула 2014. године, почело је 62. заседање Централног одбора Светског савета цркава (ССЦ) од оснивања ове организације, односно прво заседање од 10. Генералне скупштине одржане у Бусану, Јужна Кореја, на којој су изабрани чланови новог Централног одбора са мандатом од осам година. На овом заседању је присутно 130 чланова Централног одбора и преко 200 посматрача, саветника и представника партнерских организација који активно учествују у раду овог одбора.


Упокојио се Митрополит кијевски и све Украјине Владимир

Поглавар Украјинске Православне Цркве Московске Патријаршије Митрополит кијевски и све Украјине Владимир преставио се у Господу 5. јула 2014. године.


У част Светог апостола Павла

И ове године, у лепом грчком граду Верији одржане су свечане манифестације и јубиларни научни скуп посвећен животу и делу Светог апостола Павла, познатији под именом Павлија. Учешће на овом важном свеправославном скупу узела је и делегација Српске Православне Цркве, коју су сачињавали новоизабрани Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј (Ћилерџић) и дипл. теолог Раде Ратковић.


Јубилеј канонизације светог Јована Шангајског

У Сан Франциску, у храму Свих тужних радост, почеле свечаности поводом двадесетогодишњице канонизације архипископа Јована Шангајског.