Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Завршен први Светосавски омладински камп на Озрену

 

 

 

Завршном свечаношћу, додјелом диплома, пригодних поклона и спуштањем заставе кампа завршен је рад Светосавског омладинског кампа на Озрену који се у обновљеном објекту конаку краља Драгутина одржао од 18. до 27. јула 2015. године.

 

Учесници првог кампа у Епархији зворничко-тузланској из теслићког, добојског и дервентског намјесништва имали су прилику да кроз десетодневни програм активно учествују у богослужењима, спортско-рекреативном и културно-вјерском образовном програму. На завршној свечаности, дјечица су отпјевала химну Светом Сави, а директор Мисијског фонда протонамјесник Синиша Шаренац и игуман озренски Данило уручили су полазницима кампа пригодне дарове и дипломе о учешћу на кампу. Дјеца нису скривала радост и задовољство у свим данима трајања програма, а како су и сами истакли, стекли су много нових пријатеља, проширили знање о својој вјери и сами учествовали у послушањима у манастиру, и растајући се са својим другарима изразили су наду и већ се распитивали на који начин поново могу доћи на камп на Озрену.
У име Мисијског фонда Епархије, захваљујемо се свима који су на било који начин помогли нашу мисију и рад кампа, на првом мјесту Епископу Хризостому и Епархији зворничко-тузланској, архимандриту Данилу, настојатељу манастира Озрена, Компанији а.д. Витинка из Зворника, општини Петрово, министарству Спољњих послова Републике Србије, архијерејским намјесницима теслићком и добојском, као и свештеницима, вјероучитељима, васпитачима и предавачима у току трајања кампа.

јереј Милош Тришић