Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Илиндански сабор у Пожарници

 

 

 

На празник светог пророка Илије у Пожарници одржан је црквено - народни Сабор. Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, Епископ зворничко-тузлански и новоизабрани Митрополит дабробосански и сарајевски ,извршио је освећење иконостаса и икона у храму Вазнесења Господњег у Пожарници. Кумови иконостаса су браћа Светозар и Вујадин Остојић из Ковачице ,који су и даровали овај иконостас светом храму.Кум славе за ову годину је Спасоје Митровић,родом из Јасенице.Сабору је присуствовао велики број вјерника наше свете цркве.Хвала свим дародавцима,обновитељима и украситељима овог светог храма.Нека их Бог молитвама светог пророка Илије заштити и спаси и подари изобиље небеских и земаљских добара.

 

У Светосавском дому у Пожарници припремљена је трпеза љубави за Митрополита Хризостома,свештенство и госте.Том приликом старјешина пожарничког храма протојереј-ставрофор Милан Топић, захвалио се Митрополиту Хризостому за помоћи у обнови пожарничког храма,за све молитве и савјете које нам је упутио и охрабрио да почнемо обнову у рату минираног и порушеног храма. У знак захвалности а поводом Владикиног одласка на нову дужност за Митрополита дабробосанског и сарајевског, о.Милан је уручио Митрополиту Архијерејски штап уз ријечи захвалности и жељом за даљи добар и плодоносан рад на новој дужности.

Митрополит Хризостом је уручио Архијерејску Грамату признања Градоначелнику Града Тузле Господину Јасмину Имамовићу за сву помоћ у обнови пожарничког храма.

Завичајно удружење Тузлака из Бијељине у знак захвалности за допринос у обнови храма у Пожарници додјелили су прикладне поклоне (умјетничке слике) Градоначелницима Тузле и Бијељине, Јасмину Имамовићу и Мићи Мићићу.

Хвала Богу за све!


Старјешинa храма

протојереј-ставрофор Милан Топић