Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Пета Скупштина канонских православних Епископа у САД

 

 

 

Овом црквено-народном сабрању је присуствовало око две стотине лица, међу којима и 30 Архијереја који су представљали своје јурисдикције. Сабрање је започело вечерњом службом коју је служио Архиепископ амерички Димитрије, који је поздравио све учеснике. У наставку су Архијереји за округлим столом одговарали на питања која су се односила на пастирску службу, међуцрквене односе, евангелизацију, као и на изазове с којима се Православна Црква у САД суочава данас, међу којима су језик, административна организација и прогон хришћана на Блиском истоку. За округлим столом је било пет архијереја.

 

Скуп је окончан заједничким обедом и дружењем у црквеним просторијама. Скупштина је изразила благодарност грчкој православној парохији Свете Тројице као домаћину и многим парохијама на подручју Даласа које су помогле при организацији.

Званични рад сабрања канонских православних Епископа започео је сутрадан божанском Литургијом и парастосом за покој душе блаженопоч. Митрополита антиохијског Филипа, који се упокојио у марту ове године.

Извор: Orthodox Cognate