Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Епископ Хризостом у Аустрији и Швајцарској

 

 

 

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом посјетио је Аустрију и Швајцарску у периоду од 28. октобра до 2. новембра 2014. године.

 

У пратњи владике Хризостома били су протођакон Славољуб Милошевић и г. Миленко Зупур. Преосвећени Владика прво је посјетио град Брегенц, главни град аустријске покрајине Форалберг, где се сусрео са подпредсједником Владе и министром културе ове покрајине. Потом је Преосвећени Владика посјетио Бискупију у Брегенцу, град Фелкирх и храм Рођења Пресвете Богородице гдје се сусрео са парохом Фелкирха јерејем Николом Баловићем и генералним викаром дијецезе Форалберга.

Преосвећени Владика Хризостом посјетио је и породицу Дуфнер у граду Дорнбирну, а потом се сусрео са проф. др Ћирилом Деишом из Лихтенштајна. Преосвећени Владика је својим домаћинима изнио стање Епархије зворничко-тузланске након катастрофалних поплава у мају 2014. године и начине превазилажења посљедица непогоде.

На дан успомене Светог апостола и еванђелисте Луке и Светог Петра Цетињског, Преосвећени Владика зворничко-тузлански г. Хризостом служио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Фелкирху, уз саслужење протојереја-ставрофора Миле Мијића, јереја Николе Баловића и протођакона Славољуба Милошевића. Након литургије, Преосвећени је са пратњом кренуо преко Лихтенштајна у Швајцарску у којој је посјетио породицу Калајџић у Кранс Монтани.

Извор: Епархија зворничко-тузланска