Категорије Вијести

Епархија зворничко-тузланска, Храм
Успења Пресвете Богородице у Тузли

 

Успење Пресвете Богородице
Крсна слава Храма у Тузли

Епископ зворничко - тузлански
Господин Фотије

Крсна слава Борачке организације Републике Српске – Митровдан обиљежена у Лопарама

 

 

 

Крсна слава Борачке организације Републике Српске- Свети великомученик Димитрије солунски, свечано је обиљежена и у Лопарама, низом активности и манифестација. Светковање је почело културно – умјетничким програмом и свечаном академијом која је била организована уочи самог празника Митровдана у лопарском Центру за културу и информисање.

 

На сам празник Светог великомученика Димитрија протојереј-ставрофор Стево Јовић служио је, у храму Покрова Пресвете Богородице, Свету Литргију којој је присуствовао велики број бораца мајевичког краја. У својој бесједи прото Стево је истакао херојске и јевађелске вриједности овог Христовог ратника и Божијег угодника.
Након Свете Литургије пред спомеником Палим борцима Мајевице служен је парастос за све војнике и официре који су животом својим платили велику цену – одбрану Републике Српске. Парастосу, полагању цвећа и обиласку спомен собе приступио је велики број грађана Лопара, али и руководство Општине Лопаре, Борачке организације, као и породице палих и несталих бораца и ратних војних инвалида. 
    
У Лопарама,
О Митровдану,
2014. године

вјероучитељ Бошко Максимовић